Soufflé de legume
Ingrediente pentru 6 porții:
- 150 g broccoli
- 149 g conopidă
- 100 g morcov (felii)
- 4-5 ciuperci albe (felii)
- ½ ardei gras verde (felii)
- 1 ardei gras roșu (felii)
- 1 ceapă medie (tocată)
- 1 cățel de usturoi (tocat)
- ½ linguriță de boia dulce
- 2 lingurițe de ghimbir
- Ulei de măsline
- Sare, piper
Pentru sosul de cremă de brânză:
- 500 ml lapte OLYMPUS
- 2 linguri de mălai
- 3 linguri de unt OLYMPUS
- 1-2 vârfuri de cuțit de nucșoară
- 400 g cremă de brânză OLYMPUS
- 1 ceașcă cu mix de brânzeturi rase (gouda etc.)
- Sare, piper
Preparare:
- Desfă broccoli și conopida în buchețele și fierbe-le puțin în apă sărată. În aceeași apă, fierbe apoi morcovul timp de 7-8 minute. Scurge legumele și pune-le într-un castron mare. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ceapa 2-3 minute. Adaugă apoi ardeiul, ghimbirul, usturoiul și ciupercile și continuă să sotezi timp de 3-4 minute, până se înmoaie ușor. Adaugă sare, piper și condimente și amestecă. Ia de pe foc și pune deoparte.
Pentru sos:
- Pune mălaiul pe foc și când s-a încălzit adaugă untul și lasă până se prăjește. Adaugă, apoi, laptele, puțin câte puțin, amestecând cu un tel până când compoziția se îngroașă.
- Adaugă sare și piper, ia vasul de pe foc și adaugă crema de brânză. Amestecă bine.
- Pune sosul de brânză și brânzeturile rase peste legume și amestecă bine ca să pătrundă sosul peste tot.
- Mută amestecul într-o tavă, adaugă brânză rasă deasupra și coace timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit la 180 oC.
- Lasă puțin la răcit înainte de a servi.