50+1
Rețete

Soufflé de legume

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 150 g broccoli
  • 149 g conopidă
  • 100 g morcov (felii)
  • 4-5 ciuperci albe (felii)
  • ½ ardei gras verde (felii)
  • 1 ardei gras roșu (felii)
  • 1 ceapă medie (tocată)
  • 1 cățel de usturoi (tocat)
  • ½ linguriță de boia dulce
  • 2 lingurițe de ghimbir
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper

Pentru sosul de cremă de brânză:

  • 500 ml lapte OLYMPUS
  • 2 linguri de mălai
  • 3 linguri de unt OLYMPUS
  • 1-2 vârfuri de cuțit de nucșoară
  • 400 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 1 ceașcă cu mix de brânzeturi rase (gouda etc.)
  • Sare, piper

Preparare:

  • Desfă broccoli și conopida în buchețele și fierbe-le puțin în apă sărată. În aceeași apă, fierbe apoi morcovul timp de 7-8 minute. Scurge legumele și pune-le într-un castron mare. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ceapa 2-3 minute. Adaugă apoi ardeiul, ghimbirul, usturoiul și ciupercile și continuă să sotezi timp de 3-4 minute, până se înmoaie ușor. Adaugă sare, piper și condimente și amestecă. Ia de pe foc și pune deoparte.

Pentru sos:

  • Pune mălaiul pe foc și când s-a încălzit adaugă untul și lasă până se prăjește. Adaugă, apoi, laptele, puțin câte puțin, amestecând cu un tel până când compoziția se îngroașă.
  • Adaugă sare și piper, ia vasul de pe foc și adaugă crema de brânză. Amestecă bine.
  • Pune sosul de brânză și brânzeturile rase peste legume și amestecă bine ca să pătrundă sosul peste tot.
  • Mută amestecul într-o tavă, adaugă brânză rasă deasupra și coace timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit la 180 oC.
  • Lasă puțin la răcit înainte de a servi.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete