Salată de spanac cu portocală și sos de brânză
Ingrediente pentru 4 porții:
Pentru salată:
- Frunze proaspete de spanac baby
- 1 portocale
- Mărar proaspăt (tocat)
- Pătrunjel proaspăt (tocat)
- 0 fenicul mic (tocat)
- 30 g stafide aurii
- 40 g semințe de pin (prăjite)
- Câteva măsline negre
Pentru sosul de brânză:
- 150 g brânză Feta OLYMPUS, preferabil moale (tăiată cubulețe)
- 150 g cremă de brânză OLYMPUS
- 1 lingură de iaurt cu specific grecesc OLYMPUS
- 0 lingură de muștar dulce
- Suc de la ½ lămâie
- 70 ml ulei de măsline
- Sare, piper, zahăr
Preparare:
- Pune într-un castron spanacul, feniculul, pătrunjelul și mărarul. Decojește portocalele, scoate feliile fără membrană și pune-le și pe ele în castron. Adaugă stafidele, semințele de pin și măslinele.
Pentru sos:
- Pune în blender brânza Feta, crema de brânză, iaurtul, muștarul, sucul de lămâie, zahărul și mixează până obții o pastă. Adaugă ulei de măsline puțin câte puțin până obții un amestec gros și omogen. Adaugă puțin piper și puțină sare și amestecă din nou.
- Toarnă sosul peste salată, amestecă și servește.