50+1
Rețete

Salată de spanac cu portocală și sos de brânză

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru salată:

  • Frunze proaspete de spanac baby
  • 1 portocale
  • Mărar proaspăt (tocat)
  • Pătrunjel proaspăt (tocat)
  • 0 fenicul mic (tocat)
  • 30 g stafide aurii
  • 40 g semințe de pin (prăjite)
  • Câteva măsline negre

Pentru sosul de brânză:

  • 150 g brânză Feta OLYMPUS, preferabil moale (tăiată cubulețe)
  • 150 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 1 lingură de iaurt cu specific grecesc OLYMPUS
  • 0 lingură de muștar dulce
  • Suc de la ½ lămâie
  • 70 ml ulei de măsline
  • Sare, piper, zahăr

Preparare:

  • Pune într-un castron spanacul, feniculul, pătrunjelul și mărarul. Decojește portocalele, scoate feliile fără membrană și pune-le și pe ele în castron. Adaugă stafidele, semințele de pin și măslinele.

Pentru sos:

  • Pune în blender brânza Feta, crema de brânză, iaurtul, muștarul, sucul de lămâie, zahărul și mixează până obții o pastă. Adaugă ulei de măsline puțin câte puțin până obții un amestec gros și omogen. Adaugă puțin piper și puțină sare și amestecă din nou.
  • Toarnă sosul peste salată, amestecă și servește.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete