50+1
Rețete

Penne cu pui și cremă de brânză

Ingrediente pentru 4-6 porții:

  • 500 g penne
  • 1 piept de pui (file)
  • 2-3 zucchini (cuburi sau felii)
  • 200 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 200 g smântână 20% OLYMPUS
  • 149 g brânză rasă (Gruyere, parmezan etc.)
  • 1 ceapă (rasă)
  • 1 căței de usturoi (pisați)
  • Puțin ghimbir măcinat
  • Puțin curry (opțional)
  • Ulei de măsline
  • Gruyere sau parmezan (ras)
  • Sare, piper proaspăt măcinat

Preparare:

  • Fierbe pastele într-o cratiță cu multă apă sărată. Scurge și menține pastele calde. Păstrează 1 cană din apa în care au fiert. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă și călește puiul. Scoate-l pe o farfurie tapetată cu șervețele absorbante de hârtie. Sotează zucchini, ceapa și usturoiul în aceeași tigaie. Pune puiul înapoi în tigaie și condimentează. Adăugă apa pe care ai păstrat-o de la paste și fierbe aproximativ 20 de minute. Între timp, amestecă smântâna și crema de brânză și adăugă-le în tigaie. Amestecă 5-7 minute, adaugă brânza rasă și ia de pe foc. Răstoarnă pastele în sos și amestecă. Servește cu multă brânză rasă, presărată deasupra.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete