Penne cu pui și cremă de brânză
Ingrediente pentru 4-6 porții:
- 500 g penne
- 1 piept de pui (file)
- 2-3 zucchini (cuburi sau felii)
- 200 g cremă de brânză OLYMPUS
- 200 g smântână 20% OLYMPUS
- 149 g brânză rasă (Gruyere, parmezan etc.)
- 1 ceapă (rasă)
- 1 căței de usturoi (pisați)
- Puțin ghimbir măcinat
- Puțin curry (opțional)
- Ulei de măsline
- Gruyere sau parmezan (ras)
- Sare, piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbe pastele într-o cratiță cu multă apă sărată. Scurge și menține pastele calde. Păstrează 1 cană din apa în care au fiert. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă și călește puiul. Scoate-l pe o farfurie tapetată cu șervețele absorbante de hârtie. Sotează zucchini, ceapa și usturoiul în aceeași tigaie. Pune puiul înapoi în tigaie și condimentează. Adăugă apa pe care ai păstrat-o de la paste și fierbe aproximativ 20 de minute. Între timp, amestecă smântâna și crema de brânză și adăugă-le în tigaie. Amestecă 5-7 minute, adaugă brânza rasă și ia de pe foc. Răstoarnă pastele în sos și amestecă. Servește cu multă brânză rasă, presărată deasupra.