Somon proaspăt cu sos de brânză
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 fileuri de somon
- 0 lingură ulei de măsline
- 1 fire de ceapă verde
- 0 zucchini (tocat)
- 1 pachet de cremă de brânză OLYMPUS
- 100 ml smântână lichidă OLYMPUS
- ½ buchet de anason (tocat)
- Coajă de lămâie, rasă
- Sare, piper proaspăt măcinat
Cum se face:
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și prăjește somonul 1-2 minute pe fiecare parte. Adaugă sare și piper și transferă-l într-o tavă. Dă la cuptorul preîncălzit la 200 oC pentru 10 minute.
- În tigaia în care ai prăjit somonul, sotează ceapa verde și zucchini, amestecând tot timpul. Adaugă crema de brânză și smântâna și amestecă până se topește brânza. Adaugă sare și piper și fierbe timp de 4-5 minute. Adaugă anasonul. Servește somonul cu sos și presară deasupra coajă de lămâie.