Rulouri de curcan umplute cu cremă de brânză și ardei gras
Ingrediente pentru 5-6 porții:
- 1 kg file de piept de curcan
- 350-400 g cremă de brânză OLYMPUS
- 2-3 felii subțiri de brânză graviera OLYMPUS
- 1-2 linguri de muștar Dijon
- 1 ardei gras roșu (tăiat Julienne)
- 3-4 felii de bacon
- Puțin cimbru proaspăt
- 4 linguri de unt OLYMPUS
- Coaja rasă de la 1 lime sau lămâie
- Ulei de măsline
- Sare, piper proaspăt măcinat
Cum se face:
- Călește slănina fără ulei, apoi ardeiul tăiat cu puțin ulei de măsline. Pregătește carnea pentru rulouri: așaz-o pe un blat, acoperă-o cu folie alimentară și bate-o cu un ciocan pentru carne, astfel încât să devină mai subțire.
- Presară sare și piper pe ambele părți ale cărnii. Întinde crema de brânză și muștarul pe o parte. Deasupra, cam în mijloc, adaugă graviera, bacon și piper. Presară cimbrul și coaja de lămâie. Rulează carnea și leagă ruloul cu sfoară pentru gătit. Toarnă puțin ulei de măsline și o lingură de unt într-o tigaie adâncă și sotează ruloul până se rumenește pe toate părțile. Apoi mută-l într-o tavă pentru cuptor și pune deasupra ulei de măsline și restul de unt. Coace la 200 de grade timp de aproximativ 1 oră. Taie felii și servește cu legume proaspete.