50+1
Rețete

Risotto cu ciuperci

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru aluat:

  • 1, 1/2 ceașcă de risotto (arborio, carnaroli, vialone nano)
  • Aprox. 6-7 căni de apă sau bulion fierbinți
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 450-500 g ciuperci (tăiate felii sau sferturi)
  • 1 căței de usturoi (pisați)
  • 1 ceapă uscată (tocată)
  • 1 praz (tocat) opțional
  • Puțin cimbru proaspăt (tocat)
  • Coaja de la 1 lămâie
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare, piper proaspăt măcinat
  • 6-8 linguri de cremă de brânză OLYMPUS

Cum se face:

  • Încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă sau într-o oală. Adaugă ciupercile și usturoiul. Adaugă sare și piper și așteaptă până când se absoarbe excesul de apă. Ia-le de pe aragaz și lasă-le deoparte.
  • În aceeași oală sau tigaie, adaugă ulei de măsline și sotează ceapa, prazul și, odată ce s-au călit puțin, adaugă orezul. Amestecă până când orezul devine lucios. Adaugă vinul, așteaptă câteva minute și apoi redu flacăra. Toarnă încet apă fierbinte sau bulion. Adaugă sare și piper și amestecă. Odată ce orezul a absorbit aproape tot lichidul, mai adaugă apă sau bulion. După aproximativ 10 minute, adaugă și ciupercile. Totul va dura aproximativ 20-25 de minute. Cu puțin înainte de a lua de pe foc, adaugă cimbrul și coaja de lămâie. Ia risottoul de pe aragaz, adaugă crema de brânză și amestecă. Acoperă oala sau tigaia cu un prosop de bucătărie timp de aproximativ 10 minute și apoi serviți. Opțional, poți presăra deasupra piper proaspăt măcinat.

Sugestii:

Adăugarea lichidelor trebuie să aibă loc treptat. De fiecare dată când risotto absoarbe lichidele, toarnă apă fierbinte sau bulion și continuă să amesteci ușor.

51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete