50+1
Rețete

Plăcintă cu cremă de brânză – rețetă rapidă

Ingrediente pentru 4 porții:

  • ½ kg foietaj
  • 600 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 2 cești de lapte OLYMPUS
  • 2 cești de brânză Gruyere (rasă)
  • 1 ceașcă de parmezan ras, sau altă brânză aromată

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 200 oC. Pune deoparte 4 foi de foietaj. Rupe în bucăți mici restul de foietaj.
  • Pune bucățile de foietaj într-o tavă mică, stropește-le cu puțin ulei de măsline și lasă-le la copt în cuptorul preîncălzit, până devin maronii.
  • Amestecă brânza cu laptele, adaugă foietajul pre-copt și amestecă din nou.
  • Unge cu ulei de măsline două dintre cele 4 foi de foietaj puse deoparte și întinde-le într-o tavă medie. Adaugă amestecul de brânză peste care pune celelalte două foi de foietaj, pe care le ungi, de asemenea, cu ulei de măsline.
  • Prăjitura se coace la 180 oC timp de 30-35 minute, până se rumenește frumos.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete