Plăcintă cu cremă de brânză – rețetă rapidă
Ingrediente pentru 4 porții:
- ½ kg foietaj
- 600 g cremă de brânză OLYMPUS
- 2 cești de lapte OLYMPUS
- 2 cești de brânză Gruyere (rasă)
- 1 ceașcă de parmezan ras, sau altă brânză aromată
Preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200 oC. Pune deoparte 4 foi de foietaj. Rupe în bucăți mici restul de foietaj.
- Pune bucățile de foietaj într-o tavă mică, stropește-le cu puțin ulei de măsline și lasă-le la copt în cuptorul preîncălzit, până devin maronii.
- Amestecă brânza cu laptele, adaugă foietajul pre-copt și amestecă din nou.
- Unge cu ulei de măsline două dintre cele 4 foi de foietaj puse deoparte și întinde-le într-o tavă medie. Adaugă amestecul de brânză peste care pune celelalte două foi de foietaj, pe care le ungi, de asemenea, cu ulei de măsline.
- Prăjitura se coace la 180 oC timp de 30-35 minute, până se rumenește frumos.