50+1
Rețete

Pizza cu creveți și somon

Ingrediente pentru 2 pizza:

Pentru aluat:

  • 25 g drojdie proaspătă
  • 250 g apă (călduță)
  • 400 g făină 650
  • 1 linguriță de sare

Pentru topping:

  • 1 pachet de cremă de brânză OLYMPUS
  • 1 cățel de usturoi, făcut mujdei
  • Puțin ulei de măsline
  • 2-3 fire de ceapă verde (tocate)
  • 1 fenicul, tăiat felii subțiri (și frunzele de fenicul tocate)
  • 200 g somon afumat, tăiat bucăți
  • 250 g creveți mici (fierți)
  • Coaja de la 1-2 lămâi + sucul
  • ½ ceașcă de ulei de măsline
  • Câteva capere

Cum se face:

  • Amestecă uleiul de măsline din ceașcă cu sucul și coaja de lămâie și cu jumătate din frunzele de fenicul. Pune somonul și creveții într-un bol, toarnă deasupra sosul de mai sus și lasă la marinat în frigider.
  • Dizolvă drojdia în 1-2 linguri de apă călduță, adaugă puțină făină și amestecă până obții o pastă. Acoperă vasul și lasă la crescut. Pune restul de făină într-un vas adânc și fă o adâncitură în mijloc. Adaugă treptat maiaua, restul de apă și sarea, amestecând până obții un aluat omogen.
  • Frământă 4-5 minute. Împarte aluatul în 2 bile, acoperă cu un prosop și lasă la crescut cca. 2 ore, până când își dublează volumul. Întinde fiecare porție de aluat la dimensiunea unei pizze medii.
  • Preîncălzește cuptorul la 200 oC. Unge o tavă cu puțin ulei și așază aluatul în ea.
  • Amestecă într-un vas crema de brânză, mujdeiul și restul de frunze de fenicul și întinde amestecul pe blat. Pune deasupra feliile subțiri de fenicul și dă la cuptor. După 10 minute, coboară temperatura cuptorului la 180 oC și continuă coacerea până când pizza este rumenă.
  • Imediat ce pizza este coaptă, strecoară creveții și somonul din marinată și presară-i peste pizza. Servește cu câteva capere.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete