Negresă cu cremă de brânză
Ingrediente pentru o tavă de 24 x 24 cm:
Pentru negresă:
- 250 g unt OLYMPUS topit
- 4 ouă
- 1 lingură de extract de vanilie
- 3 linguri de coniac
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 ceașcă de făină
- 1 ½ ceașcă de zahăr
- ¾ ceașcă de cacao neîndulcită
- 200 g ciocolată menaj (tocată)
Pentru amestecul de brânză:
- 300 g cremă de brânză OLYMPUS
- 1 ou
- 1 lingură de extract de vanilie
- 1 linguriță de făină
Cum se face:
- Pune ouăle și vanilia într-un bol și amestecă-le cu un mixer. Adaugă treptat zahărul. Continuă să amesteci până când se topește zahărul, iar amestecul se albește și devine pufos. Adaugă coniacul, untul topit și răcit și amestecă.
- Adaugă făina și cacaua și amestecă totul cu o spatulă. La final adaugă ciocolata tocată.
- Toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
- Pune într-un bol curat oul, vanilia, crema de brânză și presară o lingură cu vârf de făină. Amestecă totul cu un tel până se omogenizează.
- Toarnă amestecul de brânză peste negresă și întinde-l cu o furculiță sau un cuțit pe toată suprafața; fă tăieturi adânci astfel încât amestecul de brânză să pătrundă bine în negresă.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit, cu ventilatorul pornit și lasă la copt la 180oC timp de 30 minute, până când prăjitura este bine coaptă și în mijloc. Când e gata, scoate tava și las-o 10 minute acoperită cu un prosop curat. După ce s-a răcit, scoate cu grijă prăjitura din tavă și tai-o în bucăți.