50+1
Rețete

Lasagna cu carne tocată și cremă de brânză

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 pachet de lasagna
  • ¼ ceașcă de ulei de măsline
  • 500 g carne de vită, tocată
  • 1 ceapă uscată (tocată)
  • 1 căței de usturoi (tocați)
  • 400 g roșii tocate (proaspete sau din conservă)
  • 1 morcov (ras)
  • 1 legătură de pătrunjel (tocat)
  • 0 ou
  • 2 linguri de brânză Gruyere sau parmezan

Pentru sosul de roșii:

  • 400 g roșii tocate (proaspete sau din conservă)
  • 1 vârf de cuțit de zahăr
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat

Pentru sosul béchamel cu cremă de brânză:

  • 50 g unt OLYMPUS
  • 50 g făină sau mălai
  • 500 ml lapte proaspăt OLYMPUS
  • 400 g cremă de brânză OLYMPUS
  • Sare
  • Piper
  • ½ ceașcă brânză Gruyere sau parmezan

Cum se face lasagna:

  • Mai întâi, fierbe toate ingredientele pentru sosul de roșii timp de 7-10 minute.
  • Prepară apoi carnea tocată: Încinge uleiul de măsline într-un vas, pune carnea și lasă pe foc 5-6 minute, până când se rumenește. Adaugă ceapa, usturoiul și morcovul și lasă totul să fiarbă cca. 5 minute. Adaugă roșiile, sarea și piperul și lasă la fiert, la foc mic, până când scade. La sfârșit, presară pătrunjelul, adaugă oul și brânza, amestecă și lasă la răcit.

Pentru sosul béchamel:

  • Încinge untul și când s-a topit, adaugă făina. Lasă la fiert 2-3 minute și adaugă treptat laptele, amestecând tot timpul cu un tel. Asezonează cu sare și piper și mai lasă pe foc până când sosul devine ferm. Ia vasul de pe foc, adaugă crema de brânză și amestecă.
  • Toarnă o parte din sosul de roșii în tavă și pune primul strat de lasagna. Întinde peste el un strat de carne tocată și pune al doilea strat de lasagna. Repetă până se termină carnea și lasagna. Toarnă deasupra restul de sos de roșii și apoi sosul béchamel. Presară cu brânză și lasă la copt cca. 40 de minute la 180 oC, până când partea de deasupra este frumos rumenită.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete