Hamburgeri cu cremă de brânză
Ingrediente pentru 4 porții:
- 600 g carne tocată de vită
- 200 g cremă de brânză Olympus
- 50 g pesmet
- 1 ou mediu
- 2 linguri de lapte
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper
- 2 roșii proaspete, tăiate felii
- 1 ceapă mare, feliată
- 4 frunze de salată
- 4 chifle hamburger
Preparare:
- Într-un castron mare, adăugă carnea tocată, pesmetul, oul, laptele, usturoiul, sarea și piperul. Amestecă cu mâinile până se omogenizează.
- Împarte amestecul în 4 bile. Turtește fiecare bilă în chiftele de aproximativ 2 cm grosime. Pune la grătar în cuptor sau prăjește chiftelele în tigaie grill timp de 3 minute, pe fiecare parte.
- Întinde un strat generos de cremă de brânză pe fiecare chiftea. Servește în chifle de hamburger, garnisite cu salată, ceapa tăiată felii și roșii feliate.