Chifteluțe cu cremă de brânză
Ingrediente pentru 6 porții
- 1 kg carne de vită tocată
- 400 g cremă de brânză OLYMPUS
- 1 ouă
- 4-5 felii de pâine de ieri (doar crusta)
- 4-5 linguri de ovăz
- 1 ceapă uscată (dată la răzătoare)
- ½ legătură de pătrunjel (tocat)
- Câteva frunze de mentă proaspătă (tocată)
- 1 lingură de oțet
- Ulei de măsline
- Sare, piper proaspăt măcinat
Pentru cremă
- 600 g Cremă de brânză OLYMPUS
- 250 ml smântână lichidă OLYMPUS
- 150 g Zahăr pudră
- 4 foi de gelatină
- Suc de la 1-2 lămâi
- 1-2 linguri de extract de vanilie
- Coajă de lămâie pentru decor
Cum se face:
- În afară de pâine și crema de brânză OLYMPUS, adaugă toate ingredientele într-un castron. Înmoaie pâinea într-un castron cu apă. Stoarce bine pâinea și pune-o în bol cu restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine, astfel încât ingredientele să devină omogene. Formează chifteluțe de dimensiuni medii. În fiecare chifteluță, fă o mică adâncitură în mijloc. Adaugă în adâncitură o lingură de cremă de brânză OLYMPUS și închide cu carne tocată. Pune chifteluțele într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Servește cu cartofi prăjiți sau salată.
Sugestii:
Dacă dorești, poți prăji chiftelele cu mult ulei într-o tigaie adâncă. Cu siguranță vor deveni mai gustoase.