50+1
Rețete

Chifteluțe cu cremă de brânză

Ingrediente pentru 6 porții

  • 1 kg carne de vită tocată
  • 400 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 1 ouă
  • 4-5 felii de pâine de ieri (doar crusta)
  • 4-5 linguri de ovăz
  • 1 ceapă uscată (dată la răzătoare)
  • ½ legătură de pătrunjel (tocat)
  • Câteva frunze de mentă proaspătă (tocată)
  • 1 lingură de oțet
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper proaspăt măcinat

Pentru cremă

  • 600 g Cremă de brânză OLYMPUS
  • 250 ml smântână lichidă OLYMPUS
  • 150 g Zahăr pudră
  • 4 foi de gelatină
  • Suc de la 1-2 lămâi
  • 1-2 linguri de extract de vanilie
  • Coajă de lămâie pentru decor

Cum se face:

  • În afară de pâine și crema de brânză OLYMPUS, adaugă toate ingredientele într-un castron. Înmoaie pâinea într-un castron cu apă. Stoarce bine pâinea și pune-o în bol cu restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine, astfel încât ingredientele să devină omogene. Formează chifteluțe de dimensiuni medii. În fiecare chifteluță, fă o mică adâncitură în mijloc. Adaugă în adâncitură o lingură de cremă de brânză OLYMPUS și închide cu carne tocată. Pune chifteluțele într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Servește cu cartofi prăjiți sau salată.

Sugestii:

Dacă dorești, poți prăji chiftelele cu mult ulei într-o tigaie adâncă. Cu siguranță vor deveni mai gustoase.

51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete