50+1
Rețete

Cheesecake cu lămâie

Ingrediente pentru 8-10 porții

Pentru bază

  • 450-500 g Biscuiți digestivi
  • 200-250 g Unt OLYMPUS (topit)
  • Coajă de lămâie (opțional)

Pentru cremă

  • 600 g Cremă de brânză OLYMPUS
  • 250 ml smântână lichidă OLYMPUS
  • 150 g Zahăr pudră
  • 4 foi de gelatină
  • Suc de la 1-2 lămâi
  • 1-2 linguri de extract de vanilie
  • Coajă de lămâie pentru decor

Cum se face:

  • Lasă gelatina să se înmoaie în puțină apă rece. Odată ce se înmoaie, stoarce foile și pune-le într-o oală mică, împreună cu puțină smântână lichidă.
  • Se lasă la foc mediu până se topește gelatina. Așază gelatina pe fundul unei cratițe rotunde de 60 cm.
  • Apoi, pregătește baza: Mărunțește biscuiții în blender până devin firimituri și adaugă untul. Dacă dorești, poți adăuga coajă de lămâie. Amesteca bine. Se toarnă amestecul de biscuiți în cratiță și se acoperă baza și părțile laterale ale acesteia. Se lasă la frigider până se întărește.
  • Apoi, toarnă crema de brânză, smântâna lichidă OLYMPUS, vanilia și amestecul de gelatină în vasul mixerului. Amestecă-le pe toate până când amestecul devine pufos și omogen.
  • Răstoarnă amestecul în cratiță, peste biscuiți, și întinde-l uniform cu o lingură. Pune la frigider cel puțin 5-6 ore înainte de servire. Decorează cu coajă de lămâie.

Sugestii:

Poți adăuga gem de fructe sau cremă de lămâie deasupra tortului. În acest caz, ar trebui să reduci la 40-50 g zahărul din amestec.

51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete