50+1
Rețete

Cartofi copți, cu cremă de brânză și bacon

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 cartofi medii
  • 4 bucăți de bacon
  • 1 pachet de cremă de brânză OLYMPUS
  • 149 g iaurt OLYMPUS
  • 4 linguri de unt OLYMPUS
  • 2 fire de ceapă verde sau chives (tocate)
  • Sare, piper proaspăt măcinat

Cum se face:

  • Spală foarte bine cartofii. Înțeapă-i cu o furculiță și învelește-i în folie de aluminiu. Pune-i la copt în cuptorul preîncălzit la 180 – 200 oC, cel puțin o oră (depinde de dimensiunile cartofilor), până când s-au înmuiat suficient.
  • Între timp, amestecă într-un castron încăpător crema de brânză, iaurtul, sarea și piperul. Prăjește feliile de bacon într-o tigaie neaderentă și taie-le în bucăți mici.
  • Când cartofii sunt gata, fă o tăietură în mijloc, lărgește-o puțin cu degetele și pune unt în ea. Umple cartofii cu crema de brânză și bucățile de bacon și presară deasupra ceapa sau firele de chives tocate.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete