Cartofi copți, cu cremă de brânză și bacon
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 cartofi medii
- 4 bucăți de bacon
- 1 pachet de cremă de brânză OLYMPUS
- 149 g iaurt OLYMPUS
- 4 linguri de unt OLYMPUS
- 2 fire de ceapă verde sau chives (tocate)
- Sare, piper proaspăt măcinat
Cum se face:
- Spală foarte bine cartofii. Înțeapă-i cu o furculiță și învelește-i în folie de aluminiu. Pune-i la copt în cuptorul preîncălzit la 180 – 200 oC, cel puțin o oră (depinde de dimensiunile cartofilor), până când s-au înmuiat suficient.
- Între timp, amestecă într-un castron încăpător crema de brânză, iaurtul, sarea și piperul. Prăjește feliile de bacon într-o tigaie neaderentă și taie-le în bucăți mici.
- Când cartofii sunt gata, fă o tăietură în mijloc, lărgește-o puțin cu degetele și pune unt în ea. Umple cartofii cu crema de brânză și bucățile de bacon și presară deasupra ceapa sau firele de chives tocate.