50+1
Rețete

Ardei kapia umpluți

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 12 ardei kapia verzi medii
  • 200 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 200 g brânză Feta OLYMPUS
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Pătrunjel tocat
  • Mărar tocat
  • 250 ml ulei de măsline
  • Sare, piper

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 180 oC. Opărește ardeii puțin, timp de 4-5 minute, în apă cu sare. Scoate-i și lasă-i să se scurgă pe un șervet de hârtie. Decojește ardeii cu un cuțit mic. Taie capetele cu codiță, îndepărtează semințele și pune-i deoparte.

Pregătește umplutura:

  • Pune într-un vas crema de brânză și brânza Feta. Amestecă bine cu o furculiță până se omogenizează. Adaugă boiaua, 4 linguri cu ulei de măsline, pătrunjelul tocat, mărarul tocat și amestecă bine. Umple ardeii cu amestecul de brânză, folosind o lingură. Umplutura trebuie să intre până în vârful ardeiului, dar ai grijă să nu crape. Aranjează ardeii umpluți într-un vas de copt și toarnă 250 ml ulei de măsline peste ei. Asezonează cu sare și piper și presară cu brânză rasă. Coace ardeii timp de 15 minute. Pune cuptorul pe funcția grill și mai gătește-i pentru încă 10 minute. Servește-i fierbinți, din cuptor.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete