50+1
Rețete

Tort cu cremă de brânză și căpșuni

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 180 g unt Olympus
  • 150 ml bere, neagră sau roșie
  • 50 g cacao pudră
  • 200 g făină albă
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă medii
  • 100 g iaurt Olympus
  • Esență de vanilie
  • Suc de la ½ portocală
  • Un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutura cu cremă de brânză:

  • 400 g cremă de brânză Olympus
  • 350 g smântână 20% Olympus
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 pahar mic cu lichior de căpșuni
  • 6-8 căpșuni, zdrobite cu o furculiță

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră pentru gătit
  • 80 g unt Olympus
  • 1 lingură miere
  • Căpșuni proaspete, pentru ornat

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 180 oC. Într-o oală mică, adăugă untul, berea și pudra de cacao. Încălzește la foc mic până când untul se topește.
  • Bate ușor ouăle și iaurtul, până se combină. Adăugă amestecul de bere și unt și amestecă bine. Într-un vas separat, cerne făina, sarea, zahărul și bicarbonatul. Răstoarnă în amestecul lichid și amestecă până se combină. Adăugă vanilia. Continuă să amesteci până când aluatul este omogen.
  • Acoperă bazele a 2 forme de tort, de 20-22 cm, cu hârtie pentru copt și unge cu puțin unt. Împarte aluatul în cele 2 forme de tort. Coace aproximativ 40 de minute și lasă blaturile să se răcească la temperatura camerei.

Pentru umplutura cu cremă de brânză:

  • Într-un castron mare, adăugă crema de brânză, 50 ml smântână și zahărul pudră. Amestecă până se omogenizează. Într-un alt castron, bate smântâna rămasă până devine pufoasă. Toarnă peste amestecul de brânză și amestecă cu o spatulă. Adaugă căpșunile zdrobite și mai amestecă puțin./li>

Pentru asamblare:

  • Așază unul dintre blaturi pe un platou. Stropește-l cu jumătate din lichiorul de căpșuni și întinde deasupra 2/3 din amestecul de cremă de brânză. Acoperă cu al 2-lea blat. Stropește cu lichiorul de căpșuni rămas. Întinde amestecul de cremă de brânză rămasă pe partea de sus și pe laturile tortului.

Pentru glazură:

  • Topește ciocolata, untul și mierea la bain-marie. Toarnă glazura peste tort. Decorează cu căpșuni proaspete și servește.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete