Prăjitură cu fructe de pădure
Ingrediente pentru 6 porții:
- 300 g coacăze, zmeură, căpșune etc.
- 180 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
- 180 g zahăr pudră
- 3 ouă (mari)
- 230 g făină cu agenți de creștere
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 150 g cremă de brânză OLYMPUS
- 100 g iaurt OLYMPUS
Pentru topping:
- 250 g cremă de brânză OLYMPUS
- 199 g zahăr pudră
- Zeamă de lămâie
Preparare:
- Cerne într-un bol făina cu praful de copt.
- Într-un alt vas pune fructele și presară-le cu puțină făină.
- Pune în bolul mixerului untul și zahărul pudră și amestecă la viteză mare timp de circa 5 minute, până când se topește zahărul și untul devine spumos. Adaugă apoi ouăle, unul câte unul, iar la final iaurtul și extractul de vanilie.
- Toarnă amestecul într-o tavă și pune la copt pentru minim o oră.
- Lasă prăjitura să se răcească.
- Pentru topping: amestecă toate ingredientele cu un mixer până se omogenizează bine, apoi întinde amestecul pe prăjitură. Poți decora cu fructe proaspete.