50+1
Rețete

New York Cheesecake

Ingrediente pentru o formă de tort cu diametru de 20 cm:

Pentru crustă:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 75 g unt Olympus topit

Pentru umplutură:

  • 600 g cremă de brânză Olympus
  • 250 g zahăr brun
  • 300 ml smântână grasă
  • 3 ouă
  • 2 linguri de mălai
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură coajă de lămâie

Pentru servire:

  • Zahăr pudră
  • Fructe asortate sau fructe de pădure la alegere

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 180 oC. Într-un blender, adăugă biscuiții și macină-i în firimituri grosiere. Adăugă untul topit și amestecă până când firimiturile se înmoaie.
  • Unge cu puțin unt baza formei de tort. Adăugă biscuiții și întinde-i uniform, apoi presează-i puternic cu mâinile.
  • Într-un castron mare, pune smântâna, crema de brânză și zahărul. Amestecă până se omogenizează. Adăugă oul, vanilia și mălaiul. După ce amestecul devine omogen, adaugă coaja de lămâie și mai amestecă puțin. Toarnă amestecul peste biscuiții din formă.
  • Pune la cuptor timp de 40 de minute sau până când miezul este copt. Lăsa la răcit, apoi presară cu zahăr pudră și servește cu fructe proaspete sau fructe de pădure.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete