50+1
Rețete

Negresă cu cremă de brânză

Ingrediente pentru o tavă de 24 x 24 cm:

Pentru negresă:

  • 250 g unt OLYMPUS topit
  • 4 ouă
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 3 linguri de coniac
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 ceașcă de făină
  • 1 ½ ceașcă de zahăr
  • ¾ ceașcă de cacao neîndulcită
  • 200 g ciocolată menaj (tocată)

Pentru amestecul de brânză:

  • 300 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 1 ou
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 linguriță de făină

Cum se face:

  • Pune ouăle și vanilia într-un bol și amestecă-le cu un mixer. Adaugă treptat zahărul. Continuă să amesteci până când se topește zahărul, iar amestecul se albește și devine pufos. Adaugă coniacul, untul topit și răcit și amestecă.
  • Adaugă făina și cacaua și amestecă totul cu o spatulă. La final adaugă ciocolata tocată.
  • Toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
  • Pune într-un bol curat oul, vanilia, crema de brânză și presară o lingură cu vârf de făină. Amestecă totul cu un tel până se omogenizează.
  • Toarnă amestecul de brânză peste negresă și întinde-l cu o furculiță sau un cuțit pe toată suprafața; fă tăieturi adânci astfel încât amestecul de brânză să pătrundă bine în negresă.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit, cu ventilatorul pornit și lasă la copt la 180oC timp de 30 minute, până când prăjitura este bine coaptă și în mijloc. Când e gata, scoate tava și las-o 10 minute acoperită cu un prosop curat. După ce s-a răcit, scoate cu grijă prăjitura din tavă și tai-o în bucăți.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete