50+1
Rețete

Mere coapte umplute cu cremă de brânză

Ingrediente pentru 12 porții:

  • 12 mere roșii, mici sau medii, tari
  • 0 lingură cuișoare
  • 2 batoane mici de scorțișoară
  • 1 păstaie de vanilie (tăiată pe lungime și curățată de semințe)
  • 700 g zahăr
  • 400 ml coniac
  • Puțina scorțișoară măcinată

Pentru umplutură:

  • 500 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

Preparare:

  • Spălă merele, șterge-le și decojește-le, apoi scoate cotorul. Înfige 2-3 cuișoare în fiecare măr. Așază merele în poziție verticală, lipite între ele, într-o cratiță adâncă. Adaugă scorțișoara, vanilia, zahărul și coniacul. Toarnă câtă apă este nevoie, astfel încât nivelul lichidului să ajungă la mijlocul merelor. Acoperă cu folie și coace merele la 200 oC, timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, îndepărtează folia și lasă la copt încă 30 de minute, până când merele capătă o culoare roșiatică intensă, iar lichidul se transformă în sirop.

Pentru umplutură:

  • Pune într-un castron crema de brânză, zahărul pudră și scorțișoara și amestecă-le cu un tel sau mixer până obții un amestec omogen. Umple merele cu acest amestec, folosind o linguriță sau o pungă de patiserie. Servește merele pe o farfurie, cu puțin sirop deasupra și presărate cu scorțișoară.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete