50+1
Rețete

Cheesecake cu praline de alune de pădure și arahide

Ingrediente pentru o formă de copt de 24 cm:

Pentru blat:

  • 250 g biscuiți digestivi (mărunțiți)
  • 125 g unt OLYMPUS (topit)

Pentru umplutură:

  • 600 g cremă de brânză OLYMPUS
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 450 g cremă de praline de alune de pădure
  • 3 linguri de cacao pudră (cernută)
  • 250 g smântână OLYMPUS (bătută)

Pentru servire:

  • Arahide decojite și fără pieliță, ușor sărate, sfărâmate
  • Puțină cremă de alune de pădure

Pentru blat:

  • Amestecă într-un vas biscuiții mărunțiți și untul topit. Întinde uniform amestecul într-o formă de copt și pune deoparte.

Pentru umplutură:

  • Pune în vasul mixerului crema de brânză, zahărul, pudra de cacao, vanilia, crema de praline și smântâna. Mixează până obții un amestec fin și cremos.
  • Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și întinde-l uniform cu o spatulă. Lasă prăjitura în frigider timp de 6 ore, până se întărește umplutura.
  • Când ești gata să servești, desfă forma și transferă prăjitura pe un platou. Împrăștie deasupra arahidele și crema de alune încălzită.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete