Cheesecake cu praline de alune de pădure și arahide
Ingrediente pentru o formă de copt de 24 cm:
Pentru blat:
- 250 g biscuiți digestivi (mărunțiți)
- 125 g unt OLYMPUS (topit)
Pentru umplutură:
- 600 g cremă de brânză OLYMPUS
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 450 g cremă de praline de alune de pădure
- 3 linguri de cacao pudră (cernută)
- 250 g smântână OLYMPUS (bătută)
Pentru servire:
- Arahide decojite și fără pieliță, ușor sărate, sfărâmate
- Puțină cremă de alune de pădure
Pentru blat:
- Amestecă într-un vas biscuiții mărunțiți și untul topit. Întinde uniform amestecul într-o formă de copt și pune deoparte.
Pentru umplutură:
- Pune în vasul mixerului crema de brânză, zahărul, pudra de cacao, vanilia, crema de praline și smântâna. Mixează până obții un amestec fin și cremos.
- Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și întinde-l uniform cu o spatulă. Lasă prăjitura în frigider timp de 6 ore, până se întărește umplutura.
- Când ești gata să servești, desfă forma și transferă prăjitura pe un platou. Împrăștie deasupra arahidele și crema de alune încălzită.