50+1
Rețete

Cheesecake cu căpșune

Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 23 - 24 cm:

Pentru blat:

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 80 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)

Pentru cremă:

  • 400 g smântână lichidă OLYMPUS
  • 8 linguri de zahăr pudră
  • 500 g cremă de brânză OLYMPUS (la temperatura camerei)
  • Coajă de lămâie
  • 1 ceașcă de căpșune pasate
  • 2 cești de gem de căpșune

Cum se face:

  • Pune biscuiții într-un blender și macină-i până se fac pudră. Pune-i într-un bol, adaugă untul tăiat în bucăți și amestecă rapid cu degetele până obții un aluat cu aspect de nisip ud.
  • Pune aluatul într-o formă de copt cu fund demontabil și presează bine cu o lingură până obții un strat uniform. Lasă la copt timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 0C, după care lasă să se răcească.
  • Amestecă smântâna cu zahărul pudră într-un mixer până se transformă într-un sos Chantilly consistent. Adaugă crema de brânză, coaja de lămâie și căpșunele pasate și omogenizează compoziția cu un tel sau cu un mixer la turație mică.
  • Toarnă crema peste blat și dă la congelator pentru două ore. Pune gemul de căpșune peste cremă înainte de a servi. Dacă gemul este prea gros, se poate subția cu puțină apă fierbinte.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete