Cheesecake cu căpșune
Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 23 - 24 cm:
Pentru blat:
- 250 g biscuiți digestivi
- 80 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
Pentru cremă:
- 400 g smântână lichidă OLYMPUS
- 8 linguri de zahăr pudră
- 500 g cremă de brânză OLYMPUS (la temperatura camerei)
- Coajă de lămâie
- 1 ceașcă de căpșune pasate
- 2 cești de gem de căpșune
Cum se face:
- Pune biscuiții într-un blender și macină-i până se fac pudră. Pune-i într-un bol, adaugă untul tăiat în bucăți și amestecă rapid cu degetele până obții un aluat cu aspect de nisip ud.
- Pune aluatul într-o formă de copt cu fund demontabil și presează bine cu o lingură până obții un strat uniform. Lasă la copt timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 0C, după care lasă să se răcească.
- Amestecă smântâna cu zahărul pudră într-un mixer până se transformă într-un sos Chantilly consistent. Adaugă crema de brânză, coaja de lămâie și căpșunele pasate și omogenizează compoziția cu un tel sau cu un mixer la turație mică.
- Toarnă crema peste blat și dă la congelator pentru două ore. Pune gemul de căpșune peste cremă înainte de a servi. Dacă gemul este prea gros, se poate subția cu puțină apă fierbinte.