50+1
Rețete

Brioșe cu scorțișoară

Ingrediente pentru 8 – 10 bucăți:

  • 240 g zahăr pudră
  • 200 g făină de patiserie
  • 4 ouă
  • 70 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
  • 100 ml smântână lichidă OLYMPUS
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • ½ lingură de scorțișoară măcinată

Pentru cremă:

  • 40 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
  • 59 ml smântână lichidă OLYMPUS
  • 70 g zahăr pudră
  • Coaja de la jumătate de lămâie
  • 200 g cremă de brânză OLYMPUS

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 170 oC.
  • Amestecă într-un mixer untul și zahărul până obții un amestec spumos. Adaugă ouăle unul câte unul și apoi smântâna, puțin câte puțin.
  • Adaugă apoi făina, praful de copt, scorțișoara și sarea și continuă să amesteci până când obții un amestec fin și omogen.
  • Pune hârtie de copt într-o formă specială pentru brioșe și împarte egal compoziția. Dă la copt pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Pentru cremă:

  • Amestecă toate ingredientele cu o lingură sau un tel până obții un amestec omogen. Dacă este prea moale, dă crema la frigider până capătă consistența potrivită pentru a fi folosită într-o pungă de ornat.
  • După ce s-au răcit brioșele, decorează-le cu crema de brânză, folosind o pungă pentru ornat.
  • Opțional: poți adăuga deasupra scorțișoară sau fructe
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete