Brioșe cu scorțișoară
Ingrediente pentru 8 – 10 bucăți:
- 240 g zahăr pudră
- 200 g făină de patiserie
- 4 ouă
- 70 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
- 100 ml smântână lichidă OLYMPUS
- 1 linguriță de praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
- ½ lingură de scorțișoară măcinată
Pentru cremă:
- 40 g unt OLYMPUS (la temperatura camerei)
- 59 ml smântână lichidă OLYMPUS
- 70 g zahăr pudră
- Coaja de la jumătate de lămâie
- 200 g cremă de brânză OLYMPUS
Preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 170 oC.
- Amestecă într-un mixer untul și zahărul până obții un amestec spumos. Adaugă ouăle unul câte unul și apoi smântâna, puțin câte puțin.
- Adaugă apoi făina, praful de copt, scorțișoara și sarea și continuă să amesteci până când obții un amestec fin și omogen.
- Pune hârtie de copt într-o formă specială pentru brioșe și împarte egal compoziția. Dă la copt pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Pentru cremă:
- Amestecă toate ingredientele cu o lingură sau un tel până obții un amestec omogen. Dacă este prea moale, dă crema la frigider până capătă consistența potrivită pentru a fi folosită într-o pungă de ornat.
- După ce s-au răcit brioșele, decorează-le cu crema de brânză, folosind o pungă pentru ornat.
- Opțional: poți adăuga deasupra scorțișoară sau fructe