Tartă cu brânză cottage, busuioc și roșii
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 g unt topit
- 400 g roșii mix
- 1 cutie cu brânză cottage Olympus
- 2 căței de usturoi
- Câteva frunze de busuioc
- 1 ou
- Sare, piper
Cum se face:
- 1 lingură ulei măsline
- 1 linguriță zeama de lămâie
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură miere
Cum se face
- Lasă foile să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Curăță usturoiul și toacă-l mărunt.
- Taie roșiile în felii potrivite, amestecă-le cu usturoi, sare, piper și puțin ulei și coace în cuptorul încins la 180 de grade cca. 30-40 de min.
- Când sunt gata, scurge sucul lăsat de roșii și dă deoparte roșiile coapte.
- Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit și suprapune foaie peste foaie, până termini foile din pachet.
- Adaugă roșiile coapte și brânza cottage peste foile unse și suprapuse.
- Împăturește cu grijă marginile foilor, dând o forma rotunda plăcintei.
- Unge marginile cu unt topit.
- Coace la 180 de grade cca. 35-45 de min.
- Servește cu busuioc proaspăt.