50+1
Rețete

Rulouri cu scorțișoară și brânză cottage

Ingrediente:

  • 350 ml apă călduță
  • 1 lingură cu drojdie
  • 1 lingură zahar brun
  • 360 g faină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu scorțișoară
  • 1 lingură cu unt topit

Ingrediente umplutură:

  • 4 linguri zahăr brun
  • 2 linguri scorțișoară
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță ghimbir

Ingrediente glazură

  • 1 cutie brânză cottage Olympus
  • 2 linguri zahăr pudră cu vanilie

Cum se face:

  • Dizolvă drojdia cu 2 linguri de apă călduță, adaugă zahărul brun și o lingură cu faină.
  • Lasă să dospească cca. 15 min.
  • Amestecă apoi drojdia cu faina, restul de apă călduță, sarea, scorțișoara și untul topit.
  • Frământă bine toate ingredientele.
  • Acoperă și lasă la dospit cca. 35-45 de min.
  • Încinge cuptorul la 180 de grade.
  • Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele într-un bol.
  • Întinde aluatul cu un sucitor.
  • Peste aluatul întins, adaugă umplutura și întinde cu ajutorul unei spatule.
  • Rulează strâns aluatul și apoi taie rulouri.
  • Așază fiecare rulou într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace rulourile in cuptorul încins cca. 20-25 de min.
  • Pentru glazură, mixează brânza cottage împreună cu zahărul pudră.
  • Pune glazură pe fiecare rulou și servește cald.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete