Rulouri cu scorțișoară și brânză cottage
Ingrediente:
- 350 ml apă călduță
- 1 lingură cu drojdie
- 1 lingură zahar brun
- 360 g faină
- 1 linguriță cu sare
- 1 linguriță cu scorțișoară
- 1 lingură cu unt topit
Ingrediente umplutură:
- 4 linguri zahăr brun
- 2 linguri scorțișoară
- 100 g unt la temperatura camerei
- ½ linguriță nucșoară
- ½ linguriță ghimbir
Ingrediente glazură
- 1 cutie brânză cottage Olympus
- 2 linguri zahăr pudră cu vanilie
Cum se face:
- Dizolvă drojdia cu 2 linguri de apă călduță, adaugă zahărul brun și o lingură cu faină.
- Lasă să dospească cca. 15 min.
- Amestecă apoi drojdia cu faina, restul de apă călduță, sarea, scorțișoara și untul topit.
- Frământă bine toate ingredientele.
- Acoperă și lasă la dospit cca. 35-45 de min.
- Încinge cuptorul la 180 de grade.
- Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele într-un bol.
- Întinde aluatul cu un sucitor.
- Peste aluatul întins, adaugă umplutura și întinde cu ajutorul unei spatule.
- Rulează strâns aluatul și apoi taie rulouri.
- Așază fiecare rulou într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace rulourile in cuptorul încins cca. 20-25 de min.
- Pentru glazură, mixează brânza cottage împreună cu zahărul pudră.
- Pune glazură pe fiecare rulou și servește cald.