Plăcintă cu spanac și brânză cottage
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă fresh
- 100 g unt
- 800 g spanac congelat
- 1 praz
- 2 linguri ulei
- 3 ouă
- 150 g iaurt grecesc
- 300 g brânză cottage Olympus
- Sare, piper
Cum se face:
- Toacă prazul și călește-l cu cele 2 linguri de ulei.
- Adaugă spanacul și continuă să călești.
- Ia de pe foc, adaugă ouăle, iaurtul și brânza.
- Topește untul.
- Unge jumătate din foile de plăcintă cu unt topit și pune-le în tava de copt.
- Adaugă umplutura.
- Unge jumătatea de foi rămase cu unt topit, și pune deasupra plăcintei.
- Cu un cuțit zimțat, porționează plăcinta.
- Unge și ultima foaie cu unt și presară puțină sare.
- Coace la 180 grade cca. 45-55 min.