Plăcintă cu brânză cottage și stafide
Ingrediente pentru crusta de biscuiți:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 g unt
- 150 g stafide
- 1 linguriță rom
- 2 ouă mari, separate
- 200 g zahăr
- 500 g brânză cottage Olympus
- 130 g smântână fermentată
- Semințele de la o păstaie de vanilie
- Cojile de la o lămâie și un lime
- Sare
Cum se face:
- Încinge cuptorul la 170 de grade.
- Hidratează stafidele în puțină apă fierbinte în care ai adăugat 1 linguriță rom.
- Bate albușurile cu zahărul până devin o spumă consistentă.
- Amestecă gălbenușurile cu brânza cottage și smântâna.
- Adaugă albușurile în umplutura de brânză.
- Adaugă sare, coaja de lămâie și semințele păstăii de vanilie.
- Scurge stafidele și adaugă-le în umplutură.
- Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt.
- Pune foaie peste foaie, unse.
- Pune jumătate din foi la baza unei tăvi unse cu puțin unt.
- Adaugă umplutura și pune deasupra restul de foi unse și suprapuse una peste alta.
- Coace cca. 35-40 min.