Lasagna cu brânză cottage
Ingrediente pentru crusta de biscuiți:
- 500 g carne tocată de vită
- 250 g carnați proaspeți
- 3 caței de usturoi
- 1 ceapă
- 500 ml suc de roșii
- 300 g pastă de roșii
- 1 lingură cu oregano proaspăt
- 2 ouă
- 500 g brânză cottage Olympus
- 150 g parmezan ras
- 2 linguri cu busuioc
- 1 pachet de foi lasagna
- 150 g mozzarella felii
- Busuioc proaspăt pentru decor
- Sare, piper
Cum se face:
- Pentru sosul de carne, încinge puțin ulei într-o tigaie și sotează ceapa și usturoiul.
- Adaugă apoi carnea tocată și carnații, fără coaja/pielita și gătește cca. 10 min.
- Adaugă sucul de roșii, pasta de roșii, oregano, sare și piper.
- Dă focul mic și gătește încă 30 de minute, amestecând între timp.
- Pentru umplutura de brânză, amestecă ouăle cu brânza cottage, parmazan, busuioc, sare și piper.
- Încinge cuptorul la 170 de grade.
- Unge o tavă cu puțin ulei sau unt.
- Pune un strat de foi, apoi un strat de umplutură de brânză, câteva felii de mozzarella și puțin sos de carne.
- Continuă tot așa, în straturi, până se termina ingredientele.
- Pune la cuptor pentru 45-60 de minute.