Cheesecake cu brânză cottage
Ingrediente pentru crusta de biscuiți:
- 140 g biscuiți digestivi
- 50 g zahăr tos
- 85 g unt topit
- ½ linguriță scorțișoară
Ingredient pentru umplutura de brânză
- 500 g brânză cottage Olympus
- 200 g iaurt grecesc
- 2 ouă mari
- 75 g sirop de arțar
- 2 lingurițe cu faină
- ½ păstaie de vanilie
- 200 g dulceață preferată
- Câteva fructe proaspete pentru decor
- Într-un blender, mixează toate ingredientele pentru crusta de biscuiți.
- Presează crusta într-o tavă rotunda cu diametrul de 22 cm.
- Coace crusta în cuptorul încins la 180 de grade, cca. 15 min.
- Separat, mixează (cu un robot de bucătărie sau blender) brânza cottage împreună cu iaurtul, până devine o pastă cremoasă.
- Într-un bol, bate cele doua ouă, adaugă siropul de arțar și făina.
- Adaugă și semințele de la păstaia de vanilie.
- Toarnă compoziția peste crusta coaptă și bagă din nou la cuptor pentru cca. 1 oră, la 160 de grade.
- Lasă cheesecake-ul să se răcească, apoi decorează cu dulceață și fructe proaspete.