50+1
Rețete

Cheesecake cu brânză cottage

Ingrediente pentru crusta de biscuiți:

  • 140 g biscuiți digestivi
  • 50 g zahăr tos
  • 85 g unt topit
  • ½ linguriță scorțișoară

Ingredient pentru umplutura de brânză

  • 500 g brânză cottage Olympus
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 ouă mari
  • 75 g sirop de arțar
  • 2 lingurițe cu faină
  • ½ păstaie de vanilie
  • 200 g dulceață preferată
  • Câteva fructe proaspete pentru decor
  • Într-un blender, mixează toate ingredientele pentru crusta de biscuiți.
  • Presează crusta într-o tavă rotunda cu diametrul de 22 cm.
  • Coace crusta în cuptorul încins la 180 de grade, cca. 15 min.
  • Separat, mixează (cu un robot de bucătărie sau blender) brânza cottage împreună cu iaurtul, până devine o pastă cremoasă.
  • Într-un bol, bate cele doua ouă, adaugă siropul de arțar și făina.
  • Adaugă și semințele de la păstaia de vanilie.
  • Toarnă compoziția peste crusta coaptă și bagă din nou la cuptor pentru cca. 1 oră, la 160 de grade.
  • Lasă cheesecake-ul să se răcească, apoi decorează cu dulceață și fructe proaspete.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete