Chec cu brânză cottage, piersici și afine
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g zahăr + 1 lingură cu zahăr
- 6 linguri cu unt topit
- 160 g brânză cottage Olympus
- 245 g iaurt grecesc
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 g făină
- ½ linguriță sare
- 1 pliculeț cu praf de copt
- 250 gr. piersici feliate proaspete sau compot
- 50 gr. afine
Cum se face:
- Încinge cuptorul la 170 de grade.
- Bate ouăle cu zahărul.
- Adaugă untul topit, brânza cottage, iaurtul, vanilia și omogenizează.
- Adaugă făina, sarea, praful de copt și omogenizează.
- Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și adaugă feliile de piersici.
- Coace cca. 50 min.
- Lasă prăjitura să se răcească în tavă cca. 30 min.