50+1
Rețete

Cannelloni cu spanac și brânză cottage

Ingrediente:

  • 12 cannelloni
  • 400 g brânză cottage Olympus
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • 600 g mix roșii cherry
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva frunze de busuioc
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper

Pentru sosul bechamel:

  • 700 ml. lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faină
  • ½ linguriță nucșoară
  • Sare, piper

Cum se face:

  • Pentru sos, pune laptele pe foc până atinge punctul de fierbere.
  • Separat, într-o cratiță, pune untul și făina și amestecă constant până se omogenizează.
  • Toarnă apoi, treptat, laptele.
  • Adaugă sare, piper și nucșoară.
  • Pune apa la fiert cu putină sare.
  • Adaugă cannelloni și ține-I max. 3 min.
  • Scurge cannelloni și așază-i cu spațiu între ei ca sa nu se lipească.
  • Pentru umplutură, sotează spanacul în puțin ulei de măsline.
  • Amestecă apoi cu brânză cottage, sare, piper, ou și parmezan.
  • Umple fiecare cannelloni cu umplutură.
  • Pune jumătate din bechamel într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei.
  • Adaugă cannelloni și restul de sos bechamel.
  • Coace la 180 de grade, timp de 20 min.
  • Spală roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline, sare, piper, adaugă cățelul de usturoi tocat mărunt și bagă la cuptor 15 min.
  • Servește cannelloni cu roșii coapte și busuioc pe deasupra.
51 rețete

Descarcă toate cele 51 de rețete