Cannelloni cu spanac și brânză cottage
Ingrediente:
- 12 cannelloni
- 400 g brânză cottage Olympus
- 300 g spanac proaspăt
- 1 ou
- 50 g parmezan
- 600 g mix roșii cherry
- 1 cățel de usturoi
- Câteva frunze de busuioc
- Ulei de măsline
- Sare, piper
Pentru sosul bechamel:
- 700 ml. lapte
- 40 g unt
- 40 g faină
- ½ linguriță nucșoară
- Sare, piper
Cum se face:
- Pentru sos, pune laptele pe foc până atinge punctul de fierbere.
- Separat, într-o cratiță, pune untul și făina și amestecă constant până se omogenizează.
- Toarnă apoi, treptat, laptele.
- Adaugă sare, piper și nucșoară.
- Pune apa la fiert cu putină sare.
- Adaugă cannelloni și ține-I max. 3 min.
- Scurge cannelloni și așază-i cu spațiu între ei ca sa nu se lipească.
- Pentru umplutură, sotează spanacul în puțin ulei de măsline.
- Amestecă apoi cu brânză cottage, sare, piper, ou și parmezan.
- Umple fiecare cannelloni cu umplutură.
- Pune jumătate din bechamel într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei.
- Adaugă cannelloni și restul de sos bechamel.
- Coace la 180 de grade, timp de 20 min.
- Spală roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline, sare, piper, adaugă cățelul de usturoi tocat mărunt și bagă la cuptor 15 min.
- Servește cannelloni cu roșii coapte și busuioc pe deasupra.